Szeretetteljes légkör, építő kritikáK

NEMZETKÖZI ZSŰRITAGOK

Műsorvezetők

Mentorok

Inspirálni a fiatal művészeket, hogy elérjék a csillagokat

MAESTRO PLÁCIDO DOMINGO (operaénekes, karmester)

Az opera történetének egyik legnagyszerűbb és legbefolyásosabb énekese, elismert karmester. Repertoárja több mint 150 szerepet foglal magában, több mint 4000 előadáson szerpelt eddigi, több, mint 50 éves karrierje során. A Maestro több mint 100 felvételt készített teljes operákból, valamint áriák és duettek gyűjteményeibe. Crossover darabjai 12 Grammy-díjat nyertek, köztük három Latin Grammy-t, és két Emmy-díjat nyert. Róma korhű környezetéből élőben közvetített Tosca előadását több mint egymilliárd ember nézte 117 országban. Évek óta támogatója a Virtuózoknak, a Virtuosos Holding Ltd. részvényese, és sztárvendégként, vendég-zsűritagként is szerepelt a műsorban, inspirálva a fiatal előadóművészeket arra, hogy elérhetik álmaikat.

THE PIANO GUYS

A Piano Guys egy amerikai zenekar, amely Jon Schmidt zongoristából, Steven Sharp Nelson csellistából, Paul Anderson videográfusból és Al van der Beek zenei producerből áll. Utah-ból származnak, és a YouTube-on szerezték népszerűségüket, ahol 2011-ben elkezdtek zongora- és csellódarabokat közzétenni, amelyek ötvözik a klasszikus, a pop, és a filmzenei átiratokat. A közelmúltban a zenekar meghaladta a 2 milliárd megtekintést YouTube-csatornáján, és 6,7 millió feliratkozója van. A Virtuózok első évadának sztárvendégei voltak.

2CELLOS (cselló duó)

A 2Cellos klasszikusan képzett csellista tagjai, Luka Šulić és Stjepan Hauser. 2011-ben szerződtek a Sony Masterworks-höz, négy albumot adtak ki. Klasszikus hangszeres átiratokat játszanak közismert pop és rock dalokból, valamint a klasszikus darabokból és filmzeneből. A duó nemzetközileg is rendkívül ismert, számos amerikai televíziós sorozatban szerepeltek, rendszeresen fellépnek nemzetközi szupersztárokkal, például Elton John-val a Queen’s Diamond Jubileumi Koncerten a Buckingham-palotában. Sztárvendégek voltak a Virtuózok1. évadában, majd később a showban felfedezett tehetségek felléptek a 2015. évi budapesti közös koncertjükön is.

THOMAS HAMPSON (operaénekes)

Amerikai lírai bariton, világszerte rendszeres fellépője a nagy operaházaknak és a koncerttermeknek, több mint 170 zenei felvételt készített. Hampson világszerte elismertséget kapott az átgondoltan és kreatívan összeállított programjai miatt, amelyek gazdag repertoárját tárják fel stílusok, nyelvek és időszakok széles skáláján. Ő a német romantikus dal egyik legfontosabb értelmezője. Hampson sokszínű és kiterjedt diszkográfiája Edison-életműdíjat nyert, négy Edison-díjat, négy Echo-díjat, számos VEB Deutsche Schallplatten-t, Gramofon-díjat és Grand Prix du Disque-t, valamint hat Grammy-díjat. Sztárvendégként fellépett a Virtuózok 1. évadában.

MOLNÁR LEVENTE (operaénekes)

A Liszt-díjas bariton Erdélyben született. Gyerekkora óta számos énekversenyt nyert. 18 évesen debütált a színpadon az Arad Nemzeti Színházban, és 21 éves volt, amikor először vezető szerepeket játszott a Magyar Állami Operaházban. A Covent Gardenben, a Metropolitan Operaban, a Bayerische Staatsoperben és a világ számos más fontos színpadán fellépett. Ezenkívül énekelt Tokióban és Madridban, fellépett Juan Diego Florez, Miklósa Erika és Rost Andrea partnereként, olyan világhírű karmesterekkel, mint Marco Armiliato, Ascher Fisch, Zubin Mehta és Kent Nagano. A Virtuózok rendszeres vendége.

BOGÁNYI GERGELY (zongoraművész és feltaláló)

Bogányi Gergely négy éves korában kezdett zongorázni. Tanulmányait a budapesti Liszt Akadémián, a helsinki Sibelius Akadémián és az Indianai Egyetemen folytatta. Bogányi Gergely az egyik legfiatalabb zongorista, aki elnyerte a Kossuth-díjat, generációjának egyik vezető zongoristájává vált, és számos nagy nemzetközi zongoraversenyen nyert. Innovációs törekvései és a tökéletesség iránti vágy vezérelte a forradalmian új Bogányi zongora megalkotásában. Ez volt az egyik legnagyobb és leginnovatívabb zongora újratervezés 150 év alatt. Ő a Virtzok két fiatal zongorista felfedezettjének, Boros Misinek és Balázs-Piri Soma mentora, , és számos alkalommal szerepelt sztárvendégként és vendég-zsűritagként a showban.

Lugosi Dániel Ali (klarinét)

A 21 éves Lugosi Dániel Ali tízéves kora óta klarinétozik,  az egyik legnagyobb magyar klarinétreménység. A Virtuózok klasszikus zenei tévés tehetségkutató első évadának abszolút győztese, számos világverseny nyertese, Floridától New Yorkon, Oszakán át Brüsszelig, a világ sok fontos hangversenytermében koncertezett már. Számos nemzetközi díjat nyert, köztük a Dittrich Klarinétverseny és az Oszakai Világverseny egyik fődíját. 14 évesen felvételt nyert a Bécsi Zeneakadémia különleges tehetségeinek osztályába. Játékstílustól függetlenül, akár zenekarban, akár szólistaként, Ali mindig a legjobb teljesítményt nyújtja, koncertjei pedig kiemelkedő klasszikus zenei élményt nyújtanak.

Bácsy-Schwartz Zoltán (hegedű)

Hollandiában született, 4 éves kora óta hegedül. Édesanyja zenetanár, édesapja szintén zenész. 14 évesen fölvették a Zeneakadémia „Különleges tehetségek” osztályába. A Virtuózokban való indulása  után híres Bayreuth-i Ifjúsági Zenekar koncertmestere lett. A Virtuózok Kamaraegyüttes  alapítótagja.

Boros Misi (zongora)

A Virtuózok 1. évadának korcsoportgyőztese ötéves kora óta zongorázik, tanára Megyimóreczné Schmidt Ildikó és Bogányi Gergely. Nyolcéves kora óta minden hazai verseny korcsoportgyőztese, amin elindul, de nyert többek között Rómában, Milánóban és Párizsban is. Fellépett már többek között Milánóban, Párizsban, Stockholmban, New Yorkban, Brüsszelben, Zürichben, Tokióban, Oszakában és Pekingben is. 2016-ban Junior Prima díjat, 2020-ban a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete Díjat kapott.

Teo Gertler (hegedű)

A 4. évad (2018) különdíjasa Pozsonyban él, szülei nem zenészek. 2008 márciusában született egy magyar-szlovák családban. Igazi vagány kissrác, gördeszkázik, focizik, és a zenélés mellett agysebésznek is készül, matematika versenyeket is nyer. Rengeteg világverseny díjazottja, Szibériától Olaszországig sorra nyeri a versenyeket. A közönség egyik kedvence, bájos személyiségével és érett hegedűtudásával az egyik legnagyobb felfedezésnek tekintik a tehetségkutató történetében.

Balázs-Piri Soma (zongora)

A Virtuózok 4. évadának korcsoportgyőztese. 9 évesen ült először a zongorához, tanára azóta is Sóti Szobonya Emőke, Számtalan nemzetközi és országos zongoraverseny első díjazottja és grand prix nyertese. 2019-ben miniszteri dicséretben részesült és ő lett Szeged Ifjú Tehetsége és 2020-ban elsőként kapta meg a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete Díjat. Magyarország legjelentősebb szimfonikus zenekaraival játszott már. Mentora Bogányi Gergely Kossuth és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész.

Abouzahra Amira (hegedű)

A Virtuózok 3. évad korcsoport-nyertese Amira 2005-ben született egyiptomi-magyar zenész családban, szülei neves zongoraművészek. 4 éves kora óta hegedül. Tanárai Dora Schwartzberg és Homoki Gábor. Szép eredményeket ért el olyan versenyeken, mint a Carl Schroeder hegedűverseny, a Jugend Musiziert és az I. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny. Több országban fellépett már, mint pl. Omán, a Maestro Placido Domingo Operalia gálaja Győrben, Sanghajban, a Berliner Philharmonie Koncertteremben, a New York-i Lincoln Központban, a dániai Aaarhusban Maestro Domingoval, a Covent Gardenben, Londonban és Budapest minden nagy koncerttermében.

„Van benned valami, ami megérinti a lelket! Csodálatos vagy!”
(Miklósa Erika, Amiráról)

Mariam Abouzahra (hegedű)

A 4. évad döntőse és különdíjasa 2008-ban született egyiptomi-magyar zenész családban, szülei neves zongoraművészek. Nővére nyomdokain járva, 3 éves korában kezdett el hegedülni. Tanárai Dora Schwartzberg és Homoki Gábor. Sikerrel járt olyan versenyeken, mint a Jugend Musiziert. Fellépett sok fontos koncertteremben, pl. Dániában Maestro Placido Domingo-val, Sanghajban, Avignonban, a New York-i Lincoln Központban, A Zeneakadémián, a Müpában és a Budapest Sportarénában.

„Megdöbbentő, hogy kilenc éves korában már megvan a stílusa és hozzáállása, amely jellemző a legnagyobb hegedűművészekre.” (Balázs János, Mariamról)