Szeretetteljes légkör, építő kritikáK

MAESTRO PLÁCIDO DOMINGO (operaénekes, karmester)

Az opera történetének egyik legnagyszerűbb és legbefolyásosabb énekese, elismert karmester. Repertoárja több mint 150 szerepet foglal magában, több mint 4000 előadáson szerpelt eddigi, több, mint 50 éves karrierje során. A Maestro több mint 100 felvételt készített teljes operákból, valamint áriák és duettek gyűjteményeibe. Crossover darabjai 12 Grammy-díjat nyertek, köztük három Latin Grammy-t, és két Emmy-díjat nyert. Róma korhű környezetéből élőben közvetített Tosca előadását több mint egymilliárd ember nézte 117 országban. Évek óta támogatója a Virtuózoknak, a Virtuosos Holding Ltd. részvényese, és sztárvendégként, vendég-zsűritagként is szerepelt a műsorban, inspirálva a fiatal előadóművészeket arra, hogy elérhetik álmaikat.

ANDREA GRIMINELLI (fuvolaművész)

Olaszországban született és 10 éves kora óta játszik fuvolán. Koncert-karrierje nagyon korán kezdődött, és a világ legrangosabb színpadaira vezetett, ahol kiváló zenekarokkal és karmesterekkel lépett fel. Legismertebbé Luciano Pavarottival való közös fellépései tették. Karrierje alatt több crossover-produkcióban vett részt olyan népszerű művészekkel, mint például a Sting és a Bruce Springsteen, keverve a klasszikus zenét a népszerű rock és pop dalokkal. Az Olasz Lovagrend tagja, 2003-ban pedig az „Olasz Köztársaság érdemtisztje” tiszteletét kapta meg. 2019-ben Andrea vendég-zsűritagkéntként szerepelt  Placido Domingo és Lang Lang mellett a Virtuózok nemzetközi filmjében.

LANG LANG (zongoraművész)

Nagyon kevés művész állíthatja, hogy olyan mély hatással van a zene világára, mint Lang Lang. Zongorista, oktató és jótékonyság iránt elkötelezett művészként teljes mértékben átfogja az új technológiákat és az innovációt, és utat mutat a klasszikus zene a 21. században való népszerűsítésének. Ugyanolyan boldog, ha nézők millióinak vagy csak néhány száz gyermeknek játszik egy állami iskolában. Lang Lang hidat testesít  meg a keleti és a nyugati kultúra között. Több pop-művésszel is fellépett, és élvezi a műfajok közötti kereszteződést. Lang Lang vendég-zsűritagként jelent meg a Virtuózok nemzetközi filmjében.

SEIA LEE (operaénekes)

Seia Lee elismert japán mezzo-szoprán Tokióból. Japánban kezdte zenei tanulmányait, majd folytatta a rangos angliai Királyi Zeneakadémián. Nagy nemzetközi elismerést váltott ki Taro Hakuse hegedűművész közreműködésével a japán szökőár-katasztrófa utáni segélykoncerten való csodálatos előadása. Karrierje világszerte sikeres, egyedi előadásokkal és fellépésekkel. 2019-ben Seia vendég-zsűritagként jelent meg Placido Domingo és Lang Lang kíséretében a Virtuózok nemzetközi filmjében.

BATTA ANDRÁS (zenetörténész)

A Zeneakadémián folytatott tanulmányait követően zenei újságíróként dolgozott Magyarországon és Ausztriában. Több mint 1000 oldalas Opera-enciklopédiáját 15 nyelvre fordították le. Miután a budapesti Zeneakadémia professzorává lett, 2002-ben alelnökévé és 2004-ben rektorává választották. Vezetése alatt felújították és korszerûsítették az akadémia világhírû szecessziós stílusú épületét, és az új, Ligeti Györgyről elnevezett szárny is ekkor épült. Erkel-, Prima- és Széchenyi-díjjal tüntették ki. 2014 óta zsűritagként és mentorként segíti a klasszikus zenei TV tehetségkutató műsort, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke. 2015-től a Magyar Zene Háza tartalomfejlesztéséért is felelős.

MIKLÓSA ERIKA (operaénekes)

Liszt-díjas magyar koloratúra-szoprán. Sportolóként kezdte karrierjét, magyar atlétikai  junior bajnok lett. Egy szerencsétlen baleset arra kényszerítette, hogy váltson karriert, így kezdte meg tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészetin, Szegeden, Milánóban és New Yorkban. Erika 20 éves korában lett szólistája a Magyar Állami Operaháznak.  Legismertebb szerepe a Varázsfuvola „Éj királynője”. Erika szólistaként rendszeresen lép fel a világ legrangosabb operaházaiban. Jótékonysági nagykövet, és a Kis Virtuózok Alapítvány alapító tagja. Az első évad óta a Virtuózok zsűritagja.

BALÁZS JÁNOS (zongoraművész)

A Kossuth-és Liszt-díjjal kitüntetett Balázs János 4 éves korában kezdett zongorázni, nyolc éves korában megnyerve az első versenyét, és azóta az egész világon kiemelkedő koncerteket ad. 2016-ban alapította meg a Cziffra Fesztivált, hogy megemlékezzen kedvenc zongoristájáról, Cziffra Györgyről. Alig néhány év alatt ez a fesztivál fontos kulturális márkává vált. Különösen fontos számára, hogy a gyerekeket közel hozza a klasszikus zenéhez, amely cél érdekében oktatási programokat vezet. 2017 óta a Virtuózok zsűritagja.

KESSELYÁK GERGELY (karmester)

25 éve rendszeresen vezányli a vezető szimfonikus zenekarokat Magyarországon. A Miskolci Nemzeti Színház zeneigazgatója, valamint 2001 óta a Bartók + Nemzetközi Operafesztivál alapítója-zenei igazgatója. Kesselyák Gergely, Liszt-díjas kitüntetett művész, a Magyar Állami Operaház vezető karmestere, szintén színpadi rendező, számos figyelemre méltó premierrel. Több mint 100 különféle darabot állított színpadra az egész világon. 2014 óta a Virtuózok zsűritagja.

VÁRDAI ISTVÁN (gordonkaművész)

A Liszt-díjas művész a legendás, 1673-ban készített „Ex du Pré-Harrell” Stradivarin játszik. 8 éves korától nyer versenyeket. István számos fontos nemzetközi díjjal lett kitüntetve: 2014-ben megnyerte a rangos ARD versenyt. Münchenben, 2012-ben megkapta a rangos Prix Montblanc díjat, amelyet a világ legígéretesebb fiatal zenésze nyerhet el. 2008-ban megnyerte a 63. Genfi Nemzetközi Csellóversenyt, és a 2007. évi moszkvai Csajkovszkij Zenei Verseny harmadik helyezettje lett. 2018 óta a Bécsi Zeneakadémia cselló tanszékének professzora, miközben a világ legrangosabb színpadain lép fel, a világ egyik vezető művészeti ügynöksége, a Harriet Parrot művésze. 7 albumot adott ki. 2017 óta a Kaposfest Kamarazenei Fesztivál művészeti vezetője és 2017 óta a Virtuózok zsűritagja.

Inspirálni a fiatal művészeket, hogy elérjék a csillagokat

MAESTRO PLÁCIDO DOMINGO (operaénekes, karmester)

Az opera történetének egyik legnagyszerűbb és legbefolyásosabb énekese, elismert karmester. Repertoárja több mint 150 szerepet foglal magában, több mint 4000 előadáson szerpelt eddigi, több, mint 50 éves karrierje során. A Maestro több mint 100 felvételt készített teljes operákból, valamint áriák és duettek gyűjteményeibe. Crossover darabjai 12 Grammy-díjat nyertek, köztük három Latin Grammy-t, és két Emmy-díjat nyert. Róma korhű környezetéből élőben közvetített Tosca előadását több mint egymilliárd ember nézte 117 országban. Évek óta támogatója a Virtuózoknak, a Virtuosos Holding Ltd. részvényese, és sztárvendégként, vendég-zsűritagként is szerepelt a műsorban, inspirálva a fiatal előadóművészeket arra, hogy elérhetik álmaikat.

THE PIANO GUYS

A Piano Guys egy amerikai zenekar, amely Jon Schmidt zongoristából, Steven Sharp Nelson csellistából, Paul Anderson videográfusból és Al van der Beek zenei producerből áll. Utah-ból származnak, és a YouTube-on szerezték népszerűségüket, ahol 2011-ben elkezdtek zongora- és csellódarabokat közzétenni, amelyek ötvözik a klasszikus, a pop, és a filmzenei átiratokat. A közelmúltban a zenekar meghaladta a 2 milliárd megtekintést YouTube-csatornáján, és 6,7 millió feliratkozója van. A Virtuózok első évadának sztárvendégei voltak.

2CELLOS (cselló duó)

A 2Cellos klasszikusan képzett csellista tagjai, Luka Šulić és Stjepan Hauser. 2011-ben szerződtek a Sony Masterworks-höz, négy albumot adtak ki. Klasszikus hangszeres átiratokat játszanak közismert pop és rock dalokból, valamint a klasszikus darabokból és filmzeneből. A duó nemzetközileg is rendkívül ismert, számos amerikai televíziós sorozatban szerepeltek, rendszeresen fellépnek nemzetközi szupersztárokkal, például Elton John-val a Queen’s Diamond Jubileumi Koncerten a Buckingham-palotában. Sztárvendégek voltak a Virtuózok1. évadában, majd később a showban felfedezett tehetségek felléptek a 2015. évi budapesti közös koncertjükön is.

THOMAS HAMPSON (operaénekes)

Amerikai lírai bariton, világszerte rendszeres fellépője a nagy operaházaknak és a koncerttermeknek, több mint 170 zenei felvételt készített. Hampson világszerte elismertséget kapott az átgondoltan és kreatívan összeállított programjai miatt, amelyek gazdag repertoárját tárják fel stílusok, nyelvek és időszakok széles skáláján. Ő a német romantikus dal egyik legfontosabb értelmezője. Hampson sokszínű és kiterjedt diszkográfiája Edison-életműdíjat nyert, négy Edison-díjat, négy Echo-díjat, számos VEB Deutsche Schallplatten-t, Gramofon-díjat és Grand Prix du Disque-t, valamint hat Grammy-díjat. Sztárvendégként fellépett a Virtuózok 1. évadában.

MOLNÁR LEVENTE (operaénekes)

A Liszt-díjas bariton Erdélyben született. Gyerekkora óta számos énekversenyt nyert. 18 évesen debütált a színpadon az Arad Nemzeti Színházban, és 21 éves volt, amikor először vezető szerepeket játszott a Magyar Állami Operaházban. A Covent Gardenben, a Metropolitan Operaban, a Bayerische Staatsoperben és a világ számos más fontos színpadán fellépett. Ezenkívül énekelt Tokióban és Madridban, fellépett Juan Diego Florez, Miklósa Erika és Rost Andrea partnereként, olyan világhírű karmesterekkel, mint Marco Armiliato, Ascher Fisch, Zubin Mehta és Kent Nagano. A Virtuózok rendszeres vendége.

BOGÁNYI GERGELY (zongoraművész és feltaláló)

Bogányi Gergely négy éves korában kezdett zongorázni. Tanulmányait a budapesti Liszt Akadémián, a helsinki Sibelius Akadémián és az Indianai Egyetemen folytatta. Bogányi Gergely az egyik legfiatalabb zongorista, aki elnyerte a Kossuth-díjat, generációjának egyik vezető zongoristájává vált, és számos nagy nemzetközi zongoraversenyen nyert. Innovációs törekvései és a tökéletesség iránti vágy vezérelte a forradalmian új Bogányi zongora megalkotásában. Ez volt az egyik legnagyobb és leginnovatívabb zongora újratervezés 150 év alatt. Ő a Virtzok két fiatal zongorista felfedezettjének, Boros Misinek és Balázs-Piri Soma mentora, , és számos alkalommal szerepelt sztárvendégként és vendég-zsűritagként a showban.

Lugosi Dániel Ali (klarinét)

A 21 éves Lugosi Dániel Ali tízéves kora óta klarinétozik,  az egyik legnagyobb magyar klarinétreménység. A Virtuózok klasszikus zenei tévés tehetségkutató első évadának abszolút győztese, számos világverseny nyertese, Floridától New Yorkon, Oszakán át Brüsszelig, a világ sok fontos hangversenytermében koncertezett már. Számos nemzetközi díjat nyert, köztük a Dittrich Klarinétverseny és az Oszakai Világverseny egyik fődíját. 14 évesen felvételt nyert a Bécsi Zeneakadémia különleges tehetségeinek osztályába. Játékstílustól függetlenül, akár zenekarban, akár szólistaként, Ali mindig a legjobb teljesítményt nyújtja, koncertjei pedig kiemelkedő klasszikus zenei élményt nyújtanak.

Bácsy-Schwartz Zoltán (hegedű)

Hollandiában született, 4 éves kora óta hegedül. Édesanyja zenetanár, édesapja szintén zenész. 14 évesen fölvették a Zeneakadémia “Különleges tehetségek” osztályába. A Virtuózokban való indulása  után híres Bayreuth-i Ifjúsági Zenekar koncertmestere lett. A Virtuózok Kamaraegyüttes  alapítótagja.

Boros Misi (zongora)

A Virtuózok 1. évadának korcsoportgyőztese ötéves kora óta zongorázik, tanára Megyimóreczné Schmidt Ildikó és Bogányi Gergely. Nyolcéves kora óta minden hazai verseny korcsoportgyőztese, amin elindul, de nyert többek között Rómában, Milánóban és Párizsban is. Fellépett már többek között Milánóban, Párizsban, Stockholmban, New Yorkban, Brüsszelben, Zürichben, Tokióban, Oszakában és Pekingben is. 2016-ban Junior Prima díjat, 2020-ban a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete Díjat kapott.

Teo Gertler (hegedű)

A 4. évad (2018) különdíjasa Pozsonyban él, szülei nem zenészek. 2008 márciusában született egy magyar-szlovák családban. Igazi vagány kissrác, gördeszkázik, focizik, és a zenélés mellett agysebésznek is készül, matematika versenyeket is nyer. Rengeteg világverseny díjazottja, Szibériától Olaszországig sorra nyeri a versenyeket. A közönség egyik kedvence, bájos személyiségével és érett hegedűtudásával az egyik legnagyobb felfedezésnek tekintik a tehetségkutató történetében.

Balázs-Piri Soma (zongora)

A Virtuózok 4. évadának korcsoportgyőztese. 9 évesen ült először a zongorához, tanára azóta is Sóti Szobonya Emőke, Számtalan nemzetközi és országos zongoraverseny első díjazottja és grand prix nyertese. 2019-ben miniszteri dicséretben részesült és ő lett Szeged Ifjú Tehetsége és 2020-ban elsőként kapta meg a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete Díjat. Magyarország legjelentősebb szimfonikus zenekaraival játszott már. Mentora Bogányi Gergely Kossuth és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész.

Abouzahra Amira (hegedű)

A Virtuózok 3. évad korcsoport-nyertese Amira 2005-ben született egyiptomi-magyar zenész családban, szülei neves zongoraművészek. 4 éves kora óta hegedül. Tanárai Dora Schwartzberg és Homoki Gábor. Szép eredményeket ért el olyan versenyeken, mint a Carl Schroeder hegedűverseny, a Jugend Musiziert és az I. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny. Több országban fellépett már, mint pl. Omán, a Maestro Placido Domingo Operalia gálaja Győrben, Sanghajban, a Berliner Philharmonie Koncertteremben, a New York-i Lincoln Központban, a dániai Aaarhusban Maestro Domingoval, a Covent Gardenben, Londonban és Budapest minden nagy koncerttermében.

„Van benned valami, ami megérinti a lelket! Csodálatos vagy!”
(Miklósa Erika, Amiráról)

Mariam Abouzahra (hegedű)

A 4. évad döntőse és különdíjasa 2008-ban született egyiptomi-magyar zenész családban, szülei neves zongoraművészek. Nővére nyomdokain járva, 3 éves korában kezdte el hegedülni. Tanárai Dora Schwartzberg és Homoki Gábor. Sikerrel járt olyan versenyeken, mint a Jugend Musiziert. Fellépett sok fontos koncertteremben, pl. Dániában Maestro Placido Domingo-val, Sanghajban, Avignonban, a New York-i Lincoln Központban, A Zeneakadémián, a Müpában és a Budapest Sportarénában.

“Megdöbbentő, hogy kilenc éves korában már megvan a stílusa és hozzáállása, amely jellemző a legnagyobb hegedűművészekre.” (Balázs János, Mariamról)

Abouzahra Amira (hegedű)

Bácsy-Schwartz Zoltán (hegedű)

Balázs-Piri Soma (zongora)

Lugosi Dániel Ali (klarinét)

Mariam Abouzahra (hegedű)