Virtuózok V4+ – közös nyelven zenélünk.
Jön a TIZEDIK, JUBILEUMI évad!

Az világhírű Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató verseny 2024-ban is a klasszikus zene fiatal tehetségeit kutatja fel határainkon innen és túl. A tizedik, jubileumi évad különlegessége, hogy minden eddiginél nagyobb hangsúlyt és teret kapnak a határon túli magyar tehetségek, akik a  lakóhelyükhöz legközelebb eső, határon túli válogatókon vehetnek részt, és közülük a legjobbak különdíjakat és a nemzetközi műsorban való szereplési lehetőséget kapnak.

A Virtuózok V4 nemzetközi produkció újra várja a 2005. január 1. után született fiatalok jelentkezését, akik szeretnék megmutatni és összemérni zenei tudásukat a Visegrádi Négyek komolyzenei versenyzőivel.  Az 2014 óta létező tévéműsor 2020-ban nemzetközi porondra lépett és tízmilliók követhetik nyomon a magyar  komolyzenei tehetséggondozó programot.

A műsor korábbi évadainak epizódjai megtekinthetők a Virtuózok Youtube csatornáján.

Miért érdemes jelentkezni?

 • Országonként egy abszolút győztes kerül kiválasztásra

 • A nyertes ifjú virtuózok pénzjutalomban részesülnek, valamint fellépési lehetőséget kapnak egy nemzetközileg elismert művész társaságában

 • Különdíjak kerülnek kiosztásra 

 • A második helyezettek is komoly nyereményben részesülnek: együtt léphetnek fel egy koncerten a Magyar Rádió Zenekarával.

 • Minden versenyző, aki országonként bejut a műsorba, már nyertes, hiszen lehetőséget kapnak a nemzetközileg elismert zsűri és a résztvevő ország nézői előtt való bemutatkozásra. A Virtuózok V4 nemcsak egy tévéműsor, hanem valódi tehetséggondozó program. A fiatal versenyzők nemzetközi szakmai zsűri előtt mutatkozhatnak be (pl. Plácido Domingo, HAUSER), amely kiválasztja a nyerteseket

Az elfogadott hangszerek listája

 • Billentyűs és húros hangszerek: zongora, csembaló, harmonika, hárfa, gitár
 • Vonós hangszerek: hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő
 • Fafúvós hangszerek: fuvola, klarinét, oboa, fagott, szaxofon
 • Rézfúvós hangszerek: trombita, harsona, tuba, tenorkürt, vadászkürt
 • Ütőhangszerek: xilofon, marimba, cimbalom
 • Nemzeti-népi hangszerek
 • magánének

A versenyzők 6-19 éves kor között jelentkezhetnek.

KORCSOPORT

Idén két korcsoportban várjuk a jelentkezéseket:

 • 6 – 12
 • 12 – 19

A részt vevő országok: Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország + a határon túli magyar-lakta területek tehetségei.

A versenyre a jelentkezési lap kitöltésével és egy klasszikus zenemű előadásáról készült, 6 hónapnál nem régebbi videót, illetve egy rövid bemutatkozást a jelentkezési oldalra kell feltölteniük. Emellett be kell írni a repertoárt, amely közül -továbbjutás esetén- a műsor zenei vezetője választ. Legalább három, klasszikus zeneszerző szabadon választott darabjával lehet jelentkezni, magyar szerző műve is legyen a repertoárban. A műsorban előadandó zenemű hossza maximum hat perc lehet. 

Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 1.

Amennyiben a válogatóból továbbjut a versenyző, további két alkalommal (elődöntő, döntő) léphet fel a nemzetközi műsorban, zenekari kísérettel.

A MŰSOR MENETE: az online jelentkezők közül a zenetanárokból álló előválogató szakmai zsűri ajánlására hívjuk be a gyerekeket a  helyi válogatóra. Itt már TV-kamerák előtt szerepel a jelentkező. Zongorakíséretes művel vagy szólódarabbal kell készülni. Akik továbbjutnak a magyar válogatóból (korcsoportonként 2 gyerek) ők jutnak a magyar elődöntőbe, majd siker esetén a nemzetközi döntőben és onnan továbbjutva a nemzetközi döntőben mérik össze tudásukat.

A műsorba a jelentkezés itt lehetséges : virtuozok.hu/jelentkezes

Kérdés esetén kérjük ezt a számot hívják: +36302968690 (normál mobiltartifával hívható, munkaidőben.)