V4+

Virtuózok v4+
Közös nyelven zenélünk
        

 

 

 

 

Amiért érdemes jelentkezni:

 1. A műsornak minden országból lesz egy-egy győztese, azaz összesen 5 nyertest hirdetünk. A legkiválóbb fiatal tehetségek pénzjutalomban részesülnek (fejenként bruttó 15 ezer Euro)
 1. Önálló lemezfelvétel elkészítése a nyertesek számára és biztosítunk számukra egy önálló koncertet egy nemzetközi művésszel.
 1. Mind a 4, műsorba bejutott versenyző nyer, hiszen pl. mindannyian részt vesznek majd nemzetközi gála koncerten.
 1. A Virtuózok V4+ nem csak televízióműsor, ez egy valódi tehetséggondozó, ahol nem engedjük el a kiválóságok kezét a verseny után sem. Egyengetjük a nemzetközi karrierjüket, segítjük őket, világszerte fellépéseket szervezünk számukra.
 1. Magyarországon a Virtuózok olyan tehetségeket fedezett fel, akik azóta már számos neves sztárral felléphettek, úgy mint például Andrea Bocellivel vagy Maestro Plácido Domingoval és a tehetségüket a legismertebb színpadokon mutathatták be, mint például a New York-i Carnegie Hall, a Berlini Filharmonikusok, a Covent Garden Londonban vagy a Nemzetközi Fórum Tokióban.
 2. Bár a Virtuózok V4+ Közös nyelven zenélünk c. műsor egy nemzetközi verseny, az adott országok indulói mégis csak egymással küzdenek. Így lesz összesen 5 győztes.
 1. 6 fős zsűri előtt mutatkozhatnak be. Minden ország delegál egy-egy komolyzenei kiválóságot, illetve adásonként lesz plusz egy-egy senior zsűritag is, akiket a komolyzenei élet világsztárjaiból válogatunk (pl. Placido Domingo) A műsorban kizárólag szakmai zsűri dönti el kik jutnak tovább, kik lesznek a győztesek.

Tudnivalók:

1, A verseny 4 adásból + egy gálaműsorból áll.

 1. Az elődöntőnek két fordulója lesz, országonként 2-2 versenyző képviselteti magát ezekben az adásokban. A versenyzők erre a körre egy-egy komolyzenei darabbal készülnek, és a 6 fős nemzetközi zsűri előtt egyenként bemutatják a produkcióikat, amelyeket a zsűri értékel.
 1. A döntő és szuperdöntő. A döntő is két fordulóban zajlik. Országonként a 2-2 legjobb versenyző végső összecsapása ez a két adás. Mindkét döntőben 1-1 különböző zeneművel készülnek a versenyzők.

Országonként egy győztes versenyzőt hirdetünk.

 1. A gálaműsor a budapesti Művészetek Palotájában kerül majd megrendezésre világsztárok, a zsűri és a győztes Virtuózok, valamint korábbi évadok nyerteseinek közreműködésével.

Mit kérünk a versenyzőktől:

 1. Az első lépés a jelentkezés. A versenyre egy klasszikus zeneszerző szabadon választott darabjával lehet jelentkezni. A zenemű hossza maximum hat perc lehet. Az erről készült videót, illetve egy rövid bemutatkozást a https://jelentkezes.virtuozok.hu oldalra kell feltölteniük. A jelentkezők korábbi előadásaik felvételét is felölhetik, de fontos, hogy az nem lehet 6 hónapnál régebbi.
 1. A műsorba kiválasztott fiataloknak összesen 4 komolyzenei művel kell készülnie, amelyeket a zenei vezetőnkkel egyeztetve közösen választanak ki a casting lezárulta után a versenyző meglévő repertoárjából.

Az elődöntők és a döntők során 3 zeneművel kell készülnie, a gálaműsorra plusz egy produkcióval. Klasszikus zeneszerző darabjai lehetnek ezek a művek, amelyek reprezentálják a versenyző technikai tudását és zenei érzékenységét.

Minden fellépés zenekarral történik a műsorban, kivéve a zongoraműveket, mert a zongoristáknak lehetőségük lesz egy alkalommal szólóművet játszani.  Nagy nevű, elismert zenekar kíséri a fiatalokat a verseny ideje alatt.  A zenekarral két alkalommal nyílik lehetőség próbára, a kottákat, korrepetitorokat biztosítjuk.

 1. A műsor által elfogadott hangszerek listája:

– húros és billentyűs hangszerek: zongora, csembaló, hárfa, harmonika, gitár
– vonós hangszerek: hegedű, brácsa, cselló, bőgő
– fafúvós hangszerek: furulya, fuvola, klarinét, oboa, fagott, szaxofon
– rézfúvós hangszerek: trombita, harsona, tuba, tenorkürt, vadászkürt
– ütőhangszerek: xilofon, marimba, cimbalom

– magánének: szoprán, alt, mezzoszoprán, tenor, bariton, basszus

 1. A versenyzők 0-18 éves korig bizonyíthatnak (2020. július 19-ig nem tölti be a 18. életévét), énekeseknél a felső korhatár 20 év (2020. július 19-ig nem tölti be a 20. életévét).

 

Jelentkezési határidő: 2020. július 19.

Casting határidő: 2020. augusztus 1.

 

 

 

 

 

Forgatás: 2020. szeptember folyamán, így több, mint 1 hónapja lesz a versenyzőknek a felkészülésre. Minden adás forgatása Budapesten történik.

Fontos: A versenyen való részvétel ingyenes, a műsor forgatása során a szervezők nemcsak a versenyzők, 

hanem a szülők és a zenetanárok utazási és szállásköltségeit is fedezik.

 

A műsor november végétől (november 27-december 18) lesz látható 5 ország televízió csatornáin pénteken fő műsoridőben.

A résztvevő országok listája:

Csehország

Lengyelország

Szlovákia

Szerbia és

Magyarország