V4+

Virtuózok v4+ HORVÁTORSZÁG 5 országban egyszerre közvetítik majd: KÉT FORDULÓS magyar válogató nov. 19-én a Dunán, majd november 26-én, december 3-Án, december 10-én, december 17-Én - Közös nyelven zenélünk! A DUNA TV-n, a TVP KULTURA, a ČT ART, az RTVS csatornán

Magyarországon november 19-én és november 26-án,  a Visegrádi Négyek – Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehországban, valamint Horvátországban  pedig december 3. 10. 17-én adásba kerülő műsor a magyar kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósulhat meg.

A műsor és oktatási program célja, hogy ne csak a résztvevő országok klasszikus zenei sokszínűségét, hanem a határokon átívelő közös közép- és kelet-európai kultúránkat is népszerűsítse.

Peller Mariann, a műsor ötletgazdája, a Virtuózok alapítója és producere az alábbiakat mondta: A közösség, az összefogás, a jövő zenéjének támogatása, a komplex tehetséggondozás már hét éve, a műsor megalapítása óta a Virtuózok produkció egyik legfontosabb célja. A program missziója egy magára, értékeire, kultúrájára büszke, a világ jobbításán fáradozó fiatal generáció támogatása, szellemi táplálékkal, kulturális gazdagsággal ellátva őket, akik a világ élvonalába segíthetik hazánkat kulturális és gazdasági téren is. A Virtuózok V4+ ötlete már a kezdet kezdetén megszületett, és Magyarország legutóbbi V4-es elnöklésének idején kezdődtek róla a konkrét tárgyalások. Mivel idén hazánk ismét V4-elnök lesz, az idő most jött el arra, hogy az álomból valóság legyen, és ez, a mindeddig példátlan kulturális összefogás idén is megvalósuljon.

2021-ben is a téli műsorstruktúrában mutatják majd be mind az öt résztvevő ország tévécsatornái a “Visegrádi Virtuózok+Horvátország” műsorfolyamot. Így idén is akár 70 millió ember ismerheti meg hazánk és a régió gazdag zenei hagyományait, csodaszép nevezetességeit, nagy zenei helyszíneit és közülük talán sokan a műsor által kedvelik meg a komolyzenét. A nézők egyúttal minden résztvevő ország gazdag kultúrájába, különleges zenei hagyományaiba is bepillantást nyerhetnek.

A műsor két házigazdája idén is a legendás német show-man, Thomas Gottschalk, minden idők egyik legnépszerűbb tévés műsorvezetője, és Ida Nowakowska, népszerű lengyel színésznő-műsorvezető.

A példamutató nemzetközi összefogásnak és diplomáciai törekvéseknek köszönhetően 2020-ban minden adásban más-más nemzetközi sztár vállalta a szuper zsűri szerepét, ez idén is hasonlóan zajlik majd, Maestro Plácido Domingo már biztosan a zsűriben lesz!

A műsor főcímzenéjét fia, ifjabb Plácido Domingo komponálta a Virtuózok számára.