Világszerte megszámlálhatatlan zenei verseny létezik. Se szeri, se száma a különböző tévécsatornákon futó tehetségkutató műsoroknak, amelyeken a különleges pillanatokat, a sziporkázó egyéniségeket, a kivételes produkciókat keresik, mindezzel nézők millióit szögezve a képernyők elé. A tehetségkutatók sikere nyomán született meg a gondolat, hogy ezt a figyelmet, kíváncsiságot és népszerűséget egyedi célok mentén a világon először a klasszikus zenére irányítsák egy magyar fejlesztésű tehetségkutató műsorsorozat keretében. Így született meg a Virtuózok.

Már négy évadon van túl a klasszikus zenei tehetségkutató műsor, melynek ötletgazdája Peller Mariann. Az ő nevéhez fűződik a műsorformátum és a műsor minőségi követelményeinek kidolgozása, ő a showműsor és a Virtuózok Program producere.
A Virtuózok a valódi tehetségeket keresi és mutatja be a közönségnek.
Szemben a hagyományos tehetségkutatókkal itt nincsenek suta, kifigurázható, ám épp ezzel szórakoztató szereplők, nincsenek rossz minőségű, elrontott produkciók, amelyeken nevethet a néző. A Virtuózokban látható zenészek egytől-egyig tehetséges gyerekek, akiket nem a műsor „hoz létre”. A műsor felfedezi a tehetségeket és abban segíti őket, hogy erős szakmai hátteret, maximális figyelmet, a művészi pályához szükségszerű megmérettetéseket és fellépési lehetőségeket biztosítson. A műsor fővédnöke a köztársasági elnök felesége, Hercegh Anita asszony.

A Virtuózok Produkció a televízióműsor után sem engedi el a a fiatal zenészek kezét. A program alappillére a tehetségek felfedezésén túl az ifjú zenészek gondozása, támogatása hosszú távon. Ennek biztosítékaként az alapítók létrehozták a Kis Virtuózok Alapítványt, amely szakmai és anyagi támogatással, ösztöndíjrendszerrel, koncertek szervezésével támogatja és segíti a tehetségeket. Ennek köszönhetően a műsorban megismert zenészekkel a világ legrangosabb koncertermeiben is lehet találkozni az Egyesült Államoktól egész Európán át Ázsiáig.

A Virtuózok a New York-i Koch Theaterben, Plácido Domingo is elment a koncertjükre

Lugosi Dániel Ali – Kravis Center, Adrienne Arsht Center Miami

Virtuózok Szuperkoncert az Arénában (werk film)

Kökény Tamás – New York Carnegie Hall

Boros Misi – Avery Fisher Hallban New York

Erdélyi turné 

Negyedik éve adnak a Virtuózok zenészei nagysikerű, teltházas újévi koncertet, amely a köztelevízió élő közvetítése által határainkon innen és túl is látható. Ám nem csak a klasszikus zene természetes közegében örvend népszerűségnek a Virtuózok. Zenészeink játszottak a Forma 1 Magyar Nagydíj megnyitóján, a budapesti NATO csúcs résztvevőinek, a Kossuth-díjasok vacsoráján, az olimpikonok Parlamentben rendezett díjátadóján, a milánói világkiállításon.

A Virtuózok hazai sikere után a nemzetközi piac figyelmét is szeretnénk felhívni az egyedülálló formátumra. Ezért idén tavasszal megalakult a műsor nemzetközi értékesítésével foglalkozó VIRTUOSOS Holding Ltd. A cég alapítói májusban New Yorkban kötöttek szerződést a Fulwell 73 Productions-szal a műsorformátum külföldi értékesítésére.

Világhírű művészek rajonganak a műsorért és a benne felfedezett tehetségekért. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a széles közönség által is jól ismert és kedvelt operaénekes, Placido Domingo is szívébe zárta a Virtuózok zenészeit. 2016 tavaszán személyesen jött el Budapestre, hogy meghallgassa és szakmai tanácsokkal lássa el a fiatal muzsikusokat. 2016 augusztusban nagyszabású budapesti koncertjéhez vendégművésznek kérte fel Váradi Gyuszi hegedűst, majd 2018 november 8-án családjával együtt látogatott el a Virtuózok New York-i koncertjére.