Virtuózok V4+ : Ma este jön a nemzetközi döntő első epizódja!

Január 19-én pénteken este 20:45-től közvetíti a Duna Televízió a Virtuózok V4+ nemzetközi döntőjének első részét, ahol 5 ország 6 tehetségét ismerhetjük meg, az adás megkoronázásaképp pedig Maestro Placido Domingo és Dimash Qudaibergen csodálatos duettjét élvezheti a közönség. A döntőbe jutott versenyzőket a Pannon Filharmonikusok kísérik, Bogányi Tibor karmester vezényletével.

A január 19-i epizódban a következő versenyzők mutatkoznak be a közönségnek :

  • Balogh Ádám (zongora) és Lugosi Ali (klarinét), Magyarországról
  • Małgorzata Cieszko (oboa), Lengyelországból
  • Nina Bočkajová (hegedű), Szlovákiából
  • Tymofii Zherebtsov (zongora), Ukrajnából
  • Kateřina Švecová (hegedű), Csehországból

Tartsatok velünk január 19-én péntek este 20:45-től, és ismerjétek meg a Virtuózok V4+ nemzetközi döntőseit, a V4 országainak, és a csatlakozó Ukrajnának kiemelkedő tehetségeit!

Idén a nemzetközi adásban, melynek már a Zeneakadémia ad otthont, lesz magyar műsorvezetője is, a lengyel Ida Nowakowska mellett szerepet kap Boros Misi is, aki Bátor Anna partnereként a backstage-ben beszélget majd a versenyzőkkel.

A nemzetközi zsűritagok között, Miklósa Erika és Keller András mellett ismét zsűrielnök lesz Maestro Plácido Domingo, a műsor legrégebbi, világhírű támogatója. Új zsűritagként bekerült Dimash Qudaibergen énekes, aki 2024. május 4-én koncertezik hazánkban, valamint Plácido Domingo Jr. énekes-dalszerző, a Virtuózok V4+ főcímdalának szerzője, és visszatér a zsűribe Pablo Sáinz-Villegas gitárművész, valamint HAUSER csellista világsztár, Gabriela Rachidi fesztiváligazgató, és Harvey Goldsmith promoter is.

A színpadra lépés előtt a Virtuózok V4+ nemzetközi mentorai, Bogányi Gergely zongoraművész, Elina Nechayeva énekesnő, Bátor Tamás operaénekes, Clara Dent-Bogányi oboaművész, Peter Valentovic karmester, és Petar Čulić gitárművész segítik szakmai tanácsaikkal a versenyzőket.

A műsor főtámogatója az MVM Csoport.

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!