Virtuózok koncert a Sambucus Zsámbéki Bodzafesztiválon

2021. szeptember 2. 19:00

Zsámbék városa nevét a település ezernyi virágzó bodzabokráról kapta, a bodza latin, ’Sambucus’ nevéből eredeztetik a festői település nevét. A Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál remek világzenei és igényes könnyűzenei koncertekkel, népzenei eseményekkel, családi programokkal, gasztronómiai különlegességekkel és végtelen vendégszeretettel várja az érdeklődőket 2021. szeptember 2. és 5. között Zsámbék olyan történelmi helyszínén, mint a Zárdakert. Idén is kiváló zenei program állt össze a Fonó szakmai segítségével, amelyet kézműves és családi programok és a Virtuózok kiemelt koncertje tesz teljessé. Egy biztos, szeptember elején Zsámbékon más ritmusban telik majd az idő, a kulturálisan rendkívül aktív település történelmi emlékei között kortárs zenészek, alkotók varázsolják el a közönséget. A város 4. alkalommal rendezi meg a már hagyományosnak tekinthető Sambucus Fesztivált, amely legutóbb 2019-ben a pandémia előtt valósult meg nagy sikerrel.

Szeptember 2-án a Virtuózok művészeit – Boateng Kármen Stephany (zongora), Bácsy-Schwartz Zoltán (hegedű), Lugosi Dániel Ali (klarinét), Haluska Lara (hegedű), Demeniv Mihály (harmonika) – látja vendégül a város, akik a Zárdakertben adnak hangversenyt.

Szeptember 3-5. között a Zárdakert szabadtéri fesztiválhelyszínné változik, hogy olyan zenekarok fellépéseinek adjon teret, mint a vajdasági hegedűfenomén, Lajkó Félix és bandája, vagy az Anima Sound System, akik a legendás Gipsy Sound Clash című zenei anyaguk 20. évfordulóját ünneplik koncertjükkel. Koncertet ad a Párizs-Budapest kulturális tengelyen mozgó idei legsikeresebb világzenei együttes, az Ötödik évszak is, akik nem csak a World Music Charts Europe nemzetközi toplistájára kerültek fel, hanem a hazai legnagyobb elismerést, a Fonogram-díjat is elnyerték első (!) lemezükkel. Érkezik a Mongooz And The Magnet, itt lesz Szabó Balázs és Bandája, akik már rég belopták magukat a szívekbe és különleges színfoltként Antonia Vai svéd-magyar dalszerző, énekes is legújabb produkciójával. Francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék keverednek kísérleti, kortárs és szabadzenei elemekkel a ¡Nosnach duóban, akik nemcsak a közönséget, de egymást is szeretik zenei bravúrokkal meglepni. Nem utolsó sorban fellép a szintén toplistás Dalinda énekegyüttes, Paár Julcsi, Tímár Sára és Nádasy Fanni triója és egyedi színfoltot képvisel a Branka trió, Básits Branka szerb-magyar kulturális gyökereivel, remek zenésztársakkal.

A kisebbek szórakoztatására is a legjobb, legfrissebb produkciók érkeznek, így például Bognár Szilvia Titoktok c. koncertje, vagy a Bahorka interaktív folklórszínháza. A gyerekeket kézműves programokkal, cégéres faházakkal, kreatív játékokkal várják a szervezők. Mivel egy remek zenei és kulturális fesztivál sem lehet teljes jó gasztronómia nélkül, a város és környékének szolgáltatói házias finomságokkal készülnek.  

A Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál szervezője Zsámbék Város Önkormányzata, társszervezője a Zsámbék-medence Idegenforgalmi Egyesület és a Kultúrbázis Kft, támogatója az NKA és az EMMI. A fesztivál honlapja itt: https://sambucus.hu/

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!