Világhírű gitárművész lép fel a Virtuózok V4+ Szlovénia pénteki adásában

Világsztárokkal és öt nemzet két-két tehetségével folytatódik pénteken este a Virtuózok V4+ Szlovénia a Dunán. A komolyzenei tehetségkutató első nemzetközi elődöntőjében a nézők zenei párbajokat láthatnak, amely végén kiderül, kik képviselhetik országukat a döntőben. Egy meglepetés produkció is színesíti a Dunán 20:45-kor kezdődő műsort.

Pablo Sainz-Villegas

Öt ország összesen húsz tehetsége jutott be a Virtuózok V4+ Szlovénia nemzetközi mezőnyébe. A soron következő két elődöntőben tíz-tíz virtuóz fiatal lép a zsűri elé. Új szabályként párbajt vívnak egymással az egy országból érkező zenei reménységek, továbbjutásukról pedig titkos szavazással döntenek az ítészek.

Mario Gecasek

A magyar komolyzenei tehetségkutató pénteki első nemzetközi elődöntőjében hazánk két tehetsége mellett a többi résztvevő ország – Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Szlovénia – két-két versenyzője is színpadra lép. A világsztárokat soraiban tudó nemzetközi zsűrire felemelő és egyben nehéz pillanatok várnak. Hazánkat Miklósa Erika világhírű koloratúr-szoprán operaénekes képviseli, aki a világ legnevesebb operaházainak állandó vendége. Mellette a tízmilliós követőtáborral rendelkező horvát sztárcsellista, HAUSER, valamint Steven Mercurio amerikai karmester, Gabriela Rachidi, a Český Krumlov-i zenei fesztivál igazgatója, Harvey Goldsmith világhírű producer és Pablo Sáinz Villegas klasszikus gitáros dönti el, hogy az egymással párbajozó fiatalok melyike juthat a döntőbe.

Nina Bockajová

A hazájában a spanyol gitár lelkének is nevezett Pablo Sáinz Villegas egy különlegesen virtuóz extra produkcióval is elkápráztatja majd a nézőket. A gitárművészt, aki több mint negyven országban járt már, és meghívást kapott többek között a Berlini, Izraeli és Los Angeles-i Filharmonikus Zenekarhoz, a pénteki nemzetközi elődöntőben a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri.

Az öt ország fődíjasainak nyereménye egyenként bruttó tízezer Euró, emellett felléphetnek Maestro Plácido Domingóval 2023. március 4-én Budapesten az MVM Dómban.

Az öt fődíjas számára a HUNGAROTON felajánlott egy közös lemezfelvételt.

A Best of Talents díj nyertese egy világsztárral együtt adhat koncertet a HAUSER és Harvey Goldsmith által közösen alapított HAUSER Virtuosos Talent Managament jóvoltából.

Az ezüstérmesek nyereménye egy-egy Hollóházi porcelán hegedű és egy koncertfellépés a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával a Zeneakadémia Nagytermében.

Az öt országban egyszerre, egy időben látható Virtuózok V4+ Szlovénia adása Magyarországon a Dunán követhető, pénteken 20:45-től.

Virtuózok V4+ Szlovénia – első nemzetközi elődöntő december 2-án 20:45-től a Dunán!

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!