Tündéri tehetségek a Virtuózok legújabb évadában!

Iratkozz fel a Yotube-csatornánkra!

Egymást érik a megható pillanatok, ráadásul az új évad telis-tele van édes gyerekekkel

IRATKOZZANAK FEL A YOUTUBE CSATORNÁNKRA MÉG TÖBB HASONLÓ VIDEÓÉRT!

Nem lenne meglepő, ha a Virtuózok 6. évadát egy papírzsebkendő-gyártó szponzorálná, annyi kedves, könnyes pillanatot élnek át a versenyzők és a zsűri tagjai egyaránt. A klasszikus zene jövőjét építő, fiatal tehetségeket kereső műsorban mindig is elbájolóak voltak a szereplők, csakhogy most a szokottnál is több édes jelentkezőt sikerült begyűjteni az első nemzetközi Virtuózokba.

A Virtuózok V4+ – Közös nyelven zenélünk ugyanis most nem csak a magyar tehetségeket mutatja be, csatlakozott hozzá a Visegrádi négyek másik három tagja, Csehország, Szlovákia és Lengyelország, plusz még meghívták Szerbiát is, így összesen öt ország delegálja kis tehetségeit a magyar fejlesztésű műsorba.

Abouzahra Mariam és Szüts Apor Mariam nővére, Amira játékát hallgatják

Az első adásban a jelentkezők közül azt a négy gyereket választják ki, akik Magyarországot képviselik az adásokban – így tesz a többi ország is –, és ezek a jelenetek nagyon is megérik, hogy ez a műsor létezik.

Amikor egy hatéves, tündérforma kislány (Harmath Kornélia) bejön a színpadra, szinte eltűnik a hárfája mögött, majd a sikeres szereplés után a backstage-ben anyukája nyakába ugrik, miközben a kishúga visongva örül neki, azon muszáj mosolyogni. Az pedig, hogy a kilencéves Sanyika az izgalomtól a játéka közben kétségbeesett zokogásban tör ki, attól nem csak a zsűritagok szíve facsarodik el, de a néző is zsebkendőért nyúl. Miklósa Erika és Várdai István otthagyta az ítészasztalt, és rohant megvigasztalni a kislegényt, aki végül remek produkciót játszott nekik.

Persze bármilyen cuki volt minden induló, a nemzetközi műsorba csak négyen mehettek, egyikük az egész mezőnyben is nagyon fiatalnak számít: Schmalzl Ella még csak 11 éves, de úgy csellózik, mint egy nagy öreg.

– Én csodálkozva, álmélkodva nézem, hogy mit tud a kislányom. A tanárai dicsérik persze, de én csak izgulok helyette – mondta Anna, a kicsi lány édesanyja, aki a válogatón is jobban izgult, mint kislánya, aki szó szerint zsebre vágta a zsűrit.

Sárközi Ádám különdíjat kapott

Ezúttal az ítészek nem hegedűket osztottak a kedvenceiknek, hanem túlcsorduló érzelmeiket a bögréik átadásával fejezték ki Ella Miklós Erikáét vihette haza. A kedves emléken túl azonban élete eddigi legnagyobb megmérettetése is vár rá, hiszen a nemzetközi Virtuózok V4+-ban a négy beválogatott zenészből csak kettő mehet a döntőbe és a végén minden országnak csak egy legjobbja lehet.

A magyar válogató továbbjutói: Schmalzl Ella csellista, Patkós Maja (13) hárfás, Rozsonits Ildikó (14) zongorista és a nagy visszatérő, az egykori korcsoportnyertes Abouzahra Amira (14) hegedűs.

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!