Plácido Domingo és a Virtuózok Londonban

PLÁCIDO DOMINGO IS FELLÉPETT A LONDONI DKMS GÁLÁN, A VÉRRÁK ELLENI JÓTÉKONYSÁGI SZERVEZET 1,85 MILLIÓ DOLLÁRT GYŰJTÖTT ÖSSZE

A DKMS, a vérrák elleni küzdelemmel foglalkozó egyik vezető nonprofit szervezet csütörtök este (május 25.) a londoni Természettudományi Múzeumban tartott nagyszabású gálát. Az eseményen 1,5 millió fontot (1,85 millió USD) gyűjtöttek össze a DKMS jótékonysági szervezet számára.

Az összegyűjtött összegeket a betegek megmentésére fordítják világszerte, több donort toborozva, valamint a kezeléshez és a kutatáshoz való hozzáférést biztosítva.

Az estet a spanyol operaénekes legenda, Plácido Domingo előadása tette nevezetessé, akihez a színpadon csatlakozott Niamh O’Sullivan mezzoszoprán, fia, Plácido Domingo Jr. és a Virtuózok döntőse, Lukács Gergely, akit a The London Mozart Players zenekar kísért, Eugene Kohn vezényletével.

Az estet David Walliams, a brit televíziózás egyik legjelentősebb alakja nyitotta meg a DKMS Global elnökével, Katharina Harffal együtt. Az árverést Lord Harry Dalmeny, a Sotheby’s brit és írországi elnöke vezette.

A DKMS hét országban rendelkezik irodákkal, és világszerte több mint 11 millió adományozót regisztrált. Ennek eredményeképpen több mint 100 000 DKMS donor adott második esélyt az életre a betegeknek több, mint 60 országban.

Maestro Plácido Domingo, aki maga is felépült a rákból, mindig is örömmel segít, ha a jótékonysági szervezetek támogatásáról van szó. Így amikor felkérték, hogy lépjen fel a rangos londoni gálavacsorán, ő és egész csapata örömmel vállalta a felkérést.

A Virtuózok döntősét, Lukács Gergelyt kérték fel, hogy Maestro Domingóval és a London Mozart Players-szel együtt álljon színpadra, és adja elő a „Vocalise” tubára hangszerelt átiratát. Gergely maga is vérrák túlélő, 17 éves korában non-hodkin limfómával küzdött. Mióta felgyógyult a súlyos betegségből, fellépéseivel folyamatosan támogatja a rákból gyógyulókat segítő jótékonysági szervezeteket, sőt szólóalbumának teljes bevételét is ilyen jótékonysági célra ajánlotta fel.

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!