Plácido Domingóval és a magyar zenei élet nagyságaival lépnek fel a Virtuózok művészei

A tíz esztendeje tartó televíziós tehetségkutató rendszeres fellépési lehetőséget biztosít felfedezettjeinek, ezek közül a legfontosabb az idén május 23-án immár harmadik alkalommal megrendezett Mesterek és tanítványok koncert.

Ezeken az alkalmakon ahol a fiatal tehetségek neves mentoraikkal, a zsűri tagjaival közösen állhatnak pódiumra – mindezt a műsorban nyújtott kiváló teljesítményükkel, különdíjként érdemelték ki. Az első ilyen nagyszabású koncertet 2018. december 30-án rendezték a zsúfolásig telt Müpában, tavaly márciusban pedig Plácido Domingóval léphettek fel a műsor győztesei az MVM Dome csaknem tízezres közönsége előtt. A sikerre való tekintettel idén május 23-án ismét Maestro Domingo és a mentorok közreműködésével hasonlóan rangos program részesei lehetnek a fiatal művészek, szintén a Müpa színpadán.

„Mi tényleg egy nagy család vagyunk, egymást tiszteljük, szeretjük, és mind szeretnénk továbbadni a fiatal tehetségeknek azt a tudást, melyet mi is mestereinktől kaptunk. Nagyon jó érzés, hogy részese lehetek ennek a folyamatnak” – nyilatkozta az esemény kapcsán Balázs János, a verseny egyik zsűritagja. „Nagy öröm, hogy Plácido Domingo, aki hosszú évek óta támogat, segít minket és a fiatalokat, ismét elfogadta a meghívásunkat. Amikor a mesterekről beszélünk, ne feledjük, hogy a gyerekeknek vannak házi mestereik is, zenetanáraik, akiknek szintén nagyon sokat köszönhetnek, ezért is adjuk át minden évben a Legjobb Zenetanár Díjat.

Mellettük azonban a zsűri tagjait is elvarázsolják ezek a fiatalok. A műsor pedig megadja a lehetőséget arra, hogy kiemeljük és menedzseljük a nagy tehetségeket” – tette hozzá Peller Mariann, a Virtuózok ötletgazdája és producere.

A koncerten fellép Keller András, Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima díjas hegedűművész, karmester, Klenyán Csaba klarinétművész, valamint a műsor felfedezettjei közül Abouzahra Amira és Mariam hegedűművészek, a Virtuózok korábbi győztese és különdíjasa, Balogh Ádám és öccse, MátéLugosi Ali, a Virtuózok kétszeres győzteseEvelin és Valerij Greblo hárfás testvérpár és Teo Gertler hegedűművész, a Virtuózok korábbi győztese.

Jegyek kaphatók: https://www.jegy.hu/program/mesterek-es-tanitvanyok-a-virtuozok-virtuozai-placido-domingoval-159779/1120838

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!