Plácido Domingo és a Virtuózok segítségével zongorát kapott a fiatal zongorista, Balázs-Piri Soma

A Virtuózok 2018-as korcsoportgyőztese és egyik közönségkedvence, a most 16 éves zongorista, Balázs-Piri Soma a mai napon kapott egy Yamaha mesterzongorát.

Soma a komolyzenei tehetségkutató negyedik évadának Kicsik korcsoportját nyerte meg,  nyereménye egy éven át havi bruttó 500.000 forint volt, amit a fiatal tehetség példamutatóan megőrzött mostanáig, a zongora árából fennmaradó részt pedig Maestro Plácido Domingo pótolta ki, ezzel segítve a fiatal magyar zongoraművészt.

A pontos összeget a Maestro menedzsmentje kérésére nem közölték, de egy jelentős támogatással járult hozzá a nyolcvanéves operalegenda a klasszikus zene egyik jövőbeli reménységének karrierjéhez.

Maestro Domingo még 2018 novemberében, a Virtuózok New York-i koncertjén találkozott először az akkor 14 éves Somával, akinek a zongorajátéka lenyűgözte az idős mestert. Egy évre rá, a szegedi Szent Gellért Fórum avatóján  Plácido Domingo meghívta vendégfellépőnek a koncertjére a magyar fiút. A koncert előtti napon pedig Soma otthonába látogatott, ahol együtt gyakoroltak, zongoráztak.

Ezen a látogatáson döntötte el Maestro Domingo, hogy segíteni fog egy új, Soma tehetségéhez, fejlődéséhez méltó zongora megvásárlásában. A stadionavatón tehát a Maestro vezényletével játszhatta Soma Grieg a-moll zongoraversenyének első tételét, melyet egy évre rá, 2020 augusztusában a Virtuózok szervezésében, a Maestro vezényletével és az Operaház zenekarának kíséretével lemezre is vettek.

“Nagyon boldog vagyok, már számoltam a napokat, hogy megérkezzen ez a zongora. Amikor a zongoraszalonban először megszólaltattam, tudtam, hogy ő lesz az igazi, az én hosszú távú kísérőm. Hatalmas hálával és köszönettel tartozom a Virtuózoknak és Maestro Domingónak, hogy segítségükkel megvásárolhattam ezt a hangszert, szüleimnek és tanáraimnak azért, hogy a szakmai fejlődésemet segítik. Eddig is szerettem gyakorolni, de mostantól még többet fogok!”- nyilatkozta a zongoraszállítás után Balázs-Piri Soma.

Maestro Plácido Domingo, akit legutóbb zsűritagként is láthattunk a Virtuózok első nemzetközi évadában, ez alkalomból hangüzenetben gratulált a Virtuózok fiatal győztesének:

“Kedves Soma, gratulálok az új Yamaha versenyzongorádhoz, nagyon nagy tehetség vagy és megérdemelsz egy jó hangszert. Remélem, hamarosan ismét találkozunk és zenélünk együtt. Mégegyszer gratulálok!”

 Maestro Domingo egyébként karmesterként és zsűritagként, Balázs-Piri Soma pedig vendégfellépőként szerepelt a Virtuózok első nemzetközi évadának döntőjében.

Maestro Domingo egyébként egyszer segített már hangszeradományozással egy magyar fiatal zenésznek: Devich Benedek 2019 májusában a Kis Virtuózok Alapítvány rendezvényén egy nagybőgőt vehetett át a mestertől.

A Virtuózok műsorba idén már megnyílt a jelentkezés, a műsor felfedezettjei Somához és a többi eddigi felfedezetthez hasonlóan esélyt kaphatnak, hogy világsztárokkal léphessenek fel, a Kis Virtuózok Alapítvány és támogatói révén hangszereket vásárolhassanak, mesterkurzusokon vehessenek részt.

Jelentkezés itt: https://virtuozok.hu/jelentkezes/

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!