Plácido Domingo és a Virtuózok győzteseinek koncertje március 4-én

Több mint 60 éve varázsolja el jellegzetes, érzelemdús hangjával a zene szerelmeseit Plácido Domingo. Eddig csaknem 4000 előadást adott énekesként, több mint 150 szerepet játszott el, szerepléseinek ereje mindig is lenyűgöző volt.

Magyarországgal különleges kapcsolatot ápol, gyakran utazik ide. A magyar klasszikus zenei tehetségkutató, a Virtuózok legfontosabb mentorának őt tartják, mivel Maestro Domingo nemcsak, hogy gyakran találkozik a Virtuóz tehetségekkel, hanem a szerencsés fiatalok már több nemzetközi koncerten is  felléphettek a Maestro vezényletével. 2020-ban pedig az öt országban sugárzott tehetségkutató műsor zsűrijében is helyet foglalt.

„Büszkék lehettek magatokra, büszkék lehettek Magyarországra, hiszen itt van a Virtuózok, ami annyira különleges, hogy sehol máshol nem létezik még a világon. Nagyszerű zenészeket fedezünk fel, és a Virtuózoknak köszönhetően több millióan megismerik őket” – nyilatkozta Plácido Domingo, majd így folytatta: “Nincs nagyszerűbb és felemelőbb, mint ezeket a gyerekeket hallgatni! El tudják képzelni azokat az embereket, akik nem járnak koncertekre, semmit sem tudnak a virtuozitásról, és a televízió előtt ülve egyszer csak meghallják, hogy mire képesek ezek a gyerekek? Magukkal ragadják a nézőket!” – mondta el Plácido Domingo.”

A világhírű operaénekes kedvencévé vált Magyarország egyetlen komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok. Hangszert és pénzdíjat is adományozott egy-egy magyar tehetségnek. Maestro Domingo büszke rá, a tehetségkutatóban felfedezett fiatalokat, a világon egyedülálló műsornak köszönhetően milliók ismerhetik meg. A világhírű operaénekes-karmester 2014 óta ismeri a műsort, amikor Peller Mariann a művész magyar származású menedzserének, Nicholas Markonak megmutatta, milyen tehetségkutató indult Magyarországon. Maestro Plácido ezután a program támogatójává és nemzetközi mentorává vált, 2018-ban pedig részvényes lett a műsor nemzetközi terjesztését végző Virtuosos Holding Ltd-ben, 2020-tól pedig a nemzetközi Virtuózok műsor zsűrielnöke.

Ahogy azt többször nyilatkozta, Plácido Domingo azzal is támogatni szeretné a fiatal tehetségeket, hogy lehetőségeket ad neki fellépni a koncertjein. Nem lesz ez másként 2023. március 4-én sem. Azonban, a márciusi koncert különlegessége, hogy egyúttal nem egy Virtuózokos fiatal, hanem a 2022-es évad győztesei és különdíjasai, összesen heten léphetnek fel Maestro Domingo koncertjén. Jegyek itt kaphatóak.

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!