Hazai válogatóval indul a Virtuózok V4+ versenye

Új zenészpalánták, visszatérő ismerősök, nagy érzelmek, óriási tehetségek és egy határokon átívelő nemzetközi produkció várja a nézőket a Virtuózok V4+ hazai válogató adásában.

Az első magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató új évadában a múlt heti best of adás után elkezdődik az izgalom: a Miklósa Erika, Balázs János, Batta András, Bogányi Gergely, Káel Norbert és Keller András alkotta zsűri döntése alapján kiderül, hogy a válogatóba került negyven tehetség közül ki lesz az a négy, aki a nemzetközi mezőnyben is megmérettetheti magát.

Káel Norbert, Balázs János, Miklósa Erika, Peller Marann producer, Keller András, Batta András, Bogányi Gergely

A Virtuózokban az új indulók között olyan tehetségek is feltűnnek, akik már ismerősek lehetnek a nézőknek, hiszen a korábbi évadokban is megmutatták magukat.

„Jómagam csodálom azt a kitartást, amit azok mutatnak, akik többször jelentkeztek, akár háromszor vagy négyszer. Gondoljunk bele, akinek évek óta az az álma, hogy a Virtuózok színpadán ott lehessen, és esetleg nem szavaztunk neki bizalmat az előző években, abban milyen belső erő van, és milyen szép dolog lesz ez az élet bármely területén, hogy nem adja fel. És bizony, idén is bebizonyosodott több fiatalnál, hogy most volt a legjobb” – mondja Balázs János zongoraművész, a Virtuózok egyik zsűritagja.

A verseny izgalmai mellett határokon átívelő nemzetközi produkció is képernyőre kerül három ország három korábbi zsűritagjával, valamint magyar cseh és szerb ifjú virtuózokkal. Alicja Wegorzewska lengyel operaénekesnő, Petar Čulić horvát gitárművész, Peter Valentovic szlovák zongoraművész-karmester, Martin Šulc cseh harmonikaművész, Kristina Vasić szerb szaxofonos, valamint a Schwartz Zoltán, Sándor Zoltán, Sárközi Ádám, Bánkövi Bence alkotta magyar vonósnégyes egy legendás spanyol operát kelt életre a Visegrádi V4+ színpadán a táncos múltú műsorvezető, Ida Nowakowska közreműködésével.

A Virtuózok V4+ válogató adásában minden résztvevő országból – Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Szlovénia – megszületik a döntés, hogy kik a továbbjutók, azaz kialakul a TOP20-as mezőny, majd három nemzetközi adás következik. Idén első ízben a klasszikus zene képviselői mellett a nemzetközi zeneipar emblematikus szereplői is helyet foglalnak a nemzetközi zsűriben: HAUSER, Harvey Goldsmith, Pablo Sainz Villegas, Steven Mercurio, valamint a döntőben Plácido Domingo.

Virtuózok V4+ a Dunán, péntekenként 20.45-től

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!