Boros Misi 1200 néző előtt óriási sikerű koncertet adott Kanada fővárosában

Boros Misi fiatal zongoraművész az 1848-as forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából rendezett koncerten lépett fel a kanadai fővárosban, Magyarország Ottawai Nagykövetsége szervezésében.

Boros Misi, a Magyarországról elindult, immár világszerte ismert Virtuózok tehetségkutató műsor és edukációs program egyik első, és máig az egyik legnépszerűbb zongorista felfedezettje első kanadai koncertjén több, mint ezerkétszáz ember ünnepelte a magyar tehetséget.

Állótaps Boros Misi koncertjén Ottawában

A virtuóz zongoraművész nagy sikerű koncertet adott Ottawában tegnap este az 1848-as Forradalom és Szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján. A művész Vass-Salazar Mária, Magyarország ottawai nagykövete meghívására érkezett Kanada fővárosába, hogy a magyar nemzeti ünnepi rendezvény keretében fellépjen a Dominion Chalmers Centre koncertteremben.

Boros Misi és Vass-Salazar Mária, Magyarország Ottawai Nagykövete

Boros Misi első kanadai koncertjére óriási érdeklődés mellett került sor. A nézőtér zsúfolásig megtelt, és egy külön termet is nyitni kellett, így összesen1200 nézõ élvezhette a 19 éves zongoraművész lebilincselő előadását. A koncerten a kanadai politikai, üzleti és kulturális élet prominens képviselői, számos ország nagykövete, valamint a zeneszerető kanadai közönség széles köre vett részt. Boros Misi Liszt, Bach, Beethoven és Debussy műveket adott elő, valamint egy kortárs kanadai zeneszerző, Rachel Laurin szerzeményét.

Boros Misi Liszt, Beethoven, Chopin és Debussy műveit játszotta

Az ifjú magyar zongoravirtuóz bravúros előadását állva tapsolta meg a lelkes közönség. A szűnni nem akaró tapsvihar nyomán ráadásként Misi egy további Chopin mûvet adott elô nemrég, a Hungarotonnál megjelent szóló lemezéről, a közönség legnagyobb örömére. A koncert tovább erősítette a magyar zeneművészet elismertségét a tengerentúlon.

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!