Bemutatjuk Varga Nadint

A Virtuózok büszke a fiatal tehetségekre, akiket a műsorban ismerhetünk meg. A 2021-es műsor egyik legérdekesebb egyénisége az éppen ma 17. születésnapját ünneplő Varga Nadin volt.

A geresdlaki Nadin hároméves korában kezdett el hegedülni, amely mellé hét­évesen elkezdte a zongorázást. Költözések miatt az általános iskola hatodik osztályában kezdett újra zongorázni. Pár hónapra rá, mindenki meglepetésére, regionális zongoraversenyt nyert. Kiskorában hegedűművész szeretett volna lenni, de emellett egyre jobban érdekelte a zongora is. Véglegesen 2017 elején döntötte el, hogy zongoraművész és zeneszerző szeretne lenni, azóta erre a két tárgyra koncentrál.

Varga Nadin a Virtuózok műsorában

Jelenleg zeneszerzést és zongorázni tanul a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnáziumban, de 2020-tól felvette az ütőhangszer tárgyat is. Tanárai: Kovács Éva zongora, Pálföldi Tamás ütőhangszerek, Vasvári Tamás és Galambos Zoltán zeneszerzés.

A zenélés és zeneszerzés mellett nagyon szeret sportolni is. Kedvenc sportjai az asztalitenisz és az atlétika, elnyerte az iskolájában a „Legjobb leány sportolója” díjat is.

Varga Nadin legújabb díjaival: International Youth Music Competitions zeneszerző versenyen elért nagydíjjal és az International Online Contest „Prometheus” zongora kategóriában korcsoportjában elnyert első díjjal

Nadin a zenei karrierje során sorra nyeri a díjakat. A Virtuózokban is előadott, és azzal különdíjat is elnyert, „Kis kece lányom” kezdetű dalra készített feldolgozásával egy atlantai versenyen, ahol 21 ország képviseltette magát, első díjat kapott.

 A közelmúltban az International Youth Music Competitions zeneszerző versenyen maximális pontszámmal Grand Prize díjat nyert. A versenyre 23 országból érkeztek pályaművek, egy kórusművel, a Körbindulóval nevezett, amit a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium kórusa adott elő Mihály György karnagy vezetésével és Vasvári Tamás kísérte őket zongorán. 

– International Online Contest „Prometheus” zongora kategóriában korcsoportjában legjobb eredménnyel nyert első díjat. Ez egy olaszországi verseny ahol a Kis kece lányom népdal feldolgozásával indult (ezt játszotta a Virtuózokban is). 

Trinity International Music Competition-on, ami egy kanadai nemzetközi verseny és 30 országból pályáztak, zeneszerzés kategóriában korcsoportjában a legjobb eredménnyel arany minősítést ért el. 

Canadian International Music Competition zeneszerzés kategóriában korcsoportjában a legjobb eredménnyel első díjas lett. 

A versenyekre felkészítő tanárok: Vasvári Tamás, Galambos Zoltán, Kovács Éva.

Közben elkészült a kamaramű is, melyet a Virtuózok különdíjaként a Virtuózok Kamaraegyüttes fog előadni.

Gratulálunk Nadinnak mindehhez és további szép sikereket kívánunk!

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!