A Virtuózok színfalai mögött: ismerjék meg Korn Anita főszerkesztőt!

Most induló sorozatunkban a műsor készítőit mutatjuk be. Ezúttal Korn Anitát, aki az első nemzetközi műsor, a Virtuózok V4+ főszerkesztőjeként gondoskodott a világszínvonalú produkció létrejöttéről.

A műsor főszerkesztője, Korn Anita (jobbról a második) a Virtuózok V4+ műsorvezetőivel és produceri stábjával (Koós György, Thomas Gottschalk, Flaskár Csilla, Peller Mariann, Szabó Stein Imre, Ida Nowakowska, Korn Anita, Závodszky Zoltán) (fotó: Lékó Tamás)

Műsorunk hatodik, egyben első nemzetközi évadához egy fiatal, de nagyon tapasztalt, szabadúszó televíziós szerkesztőt kért fel főszerkesztőnek Peller Mariann producer. Anita 20 éves kora óta megfigyelője és részese annak a vélemény- és ízlésformálásnak, amely a képernyőn keresztül történik.

A Virtuózok idén nagyszabású nemzetközi műsorrá vált (fotó: Marjai Judit)

Korn Anita a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen másoddiplomázott. A szakdolgozatát „Felelősségvállalás a divatban” címmel írta, azóta sokkal tudatosabb és fenntarthatóbb szemlélettel tekint a jelenre és a jövőre. Anita szerint személyes felelősségünk foglalkozni a bolygó jövőjével, és egyben a következő generációkéval. 

Korn Anita szívügye az etikus, a fenntartható és a tartalmas divat divat, és hogy magyar tervezők ruhái is a képernyőre kerüljenek.

A Ruhastory, Korn Anita fenntartható divattal foglalkozó blogja olyan magyar tervezőket, designereket, művészeket mutat be, akik tesznek a környezettudatos jövőért.  De parasportolókat, vegán életmódgurukat, stylistokat, vagy épp séfeket is megismerhettek Korn Anitának köszönhetően, mivel a Ruhastoryban mindenki helyet kap, aki hozzájárulhat ahhoz, hogy egy színesebb és fenntarthatóbb világban éljünk.

A Virtuózok Szuperdöntőjét csaknem 519 ezren látták eddig a YouTube-on

A szakember a Virtuózok előtt a TV2 Nicsak, ki vagyok! – a rejtélyek színpada, azt megelőzően a Catch! – úgyis utolérlek című műsor, valamint a Viasat3 Ide Süss! főszerkesztője és az RTL Klub Keresem a családom, felelős-szerkesztőjeként tette le névjegyét az igényes szórakoztatóműsorok világában. 2012 – 2015 között a TV2-n sugárzott Az ének iskolája első három szériájának főszerkesztője volt, de dolgozott a TV2 Napló és Aktív-Magellán szerkesztő-riportereként is.

Izgalmas pillanatok: Silvana Grujic, Miklósa Erika, Korn Anita főszerkesztő, Maestro Plácido Domigo, Alicja Wegorzewska és Peter Valentovic a Virtuózok döntőjében: a zsűri végső döntése a nyertesekről (fotó: Hegedűs Bence)

Anita nem csak az Origo Filmstúdióban és az azt követő utómunkálatokban dolgozott fáradhatatlanul, de a külföldi válogatókon is aktívan segítette a helyi stáb munkáját. Csehországban pedig még a zsűrizésben is szerepet kapott.

Korn Anita a Virtuózok V4+ szlovákiai castingján (fotó: Kaszás Tamás)

A Virtuózok magyar találmány, mely meghódítja a világot. Idén összesen csaknem 66 millió embert ért el a program az öt résztvevő ország televízióin és az interneten keresztül. Olyan befektetők és támogatók állnak a program mögött, mint Lakatos Benjamin svájci üzletember, a MET-csoport alapítója, Sir John Hegarty és Szabó Stein Imre kommunikációs szakemberek, Maestro Plácido Domingo, Nicholas Marko, Miklósa Erika és Batta András a klasszikus zene, zeneelmélet és zenei menedzsment ikonjai, a digitális média egyik úttürőjeként ismert Frank Taubert, valamint Bárdossy Mária dél-amerikai- és Roy Fu és Linda Mei He kínai közgazdászok.

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!