A Virtuózok ma este visszatér a képernyőre

A Virtuózok V4+ tavalyi döntősei és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara (MRME) gálakoncertje december 29-én lesz látható. A magyarországi Duna TV-csatorna januárban sugározza a Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató új, negyedik nemzetközi évadát.
A Virtuózok V4+ Szlovénia díjazottjai márciusban a Zeneakadémia Nagytermében léptek fel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében, Kovács János és Dinyés Soma vezényletével. A koncertfelvétellel a közmédia a fiatal tehetségeket ünnepli.

A koncerten a komolyzenei verseny döntősei szerepeltek: Somogyi Levente (Magyarország), Ondrej Toman (Csehország), Mário Gecasek (Szlovákia), Maciej Kasperek (Lengyelország) és Evelin Greblo (Szlovénia) – mellett lépett fel a Magyar Rádió Gyermekkórusa is. Bartók, Mozart és Strauss műveit december 29-én 19:30-kor a DUNA TV-n és online ezen a linken: https://mediaklikk.hu/video/mr-szimfonikusok-2023-a-virtuozok-es-a-magyar-radio-muveszeti-egyutteseinek-galakoncertje/ hallhatja a közönség.

PLÁCIDO DOMINGO ÉS A GYŐZTESEK KONCERTJE JANUÁR 5-ÉN

2023. március 4-én Maestro Plácido Domingo nyolc tehetséges fiatal zenészt, a Virtuózok győzteseit és különdíjasait hívta meg, hogy közel 9000 ember előtt, mely a budapesti MVM Dome-ban került megrendezésre. Az est főszereplői Maestro Domingo mellett Plácido Domingo Jr. és Juliana Grigoryan voltak, a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséretében, Eugene Kohn és Hollerung Gábor vezényletével. A felvételekből gyönyörű koncertfilmet vágtak, a közönség nemcsak a koncertet nézheti végig, hanem a backstage-be is bepillanthat, láthatja, hogyan készülnek a művészek a fellépés előtt. A Virtuózok ezen epizódja tehát január 5-én 20:45-től lesz látható a Magyar DUNA Televízióban és online a https://mediaklikk.hu/duna-elo/ oldalon.

MVM Dome concert

Elődöntő: Január 12., Döntők: Január 19. és 26.

A nemzetközi zsűriben ismét olyan világsztárok foglalnak helyet, mint Plácido Domingo operaénekes, Miklósa Erika operaénekes, HAUSER csellista és Pablo Sáinz Villegas klasszikus gitáros. A zsűri tagja továbbá Gabriela Rachidi kulturális igazgató és Harvey Goldsmith zenei promóter. A három új zsűritag Plácido Domingo Junior énekes és zeneszerző, a Virtuózok V4+ főcímdalának szerzője és a fiatal tehetségek korábbi mentora, Dimash Qudaibergen kazah énekes és Keller András Kossuth-díjas hegedűművész-karmester.

A Virtuózok 2023-as évadának főszponzora az MVM.

Placido Domingo Junior, Miklósa Erika, Keller András, Placido Domingo és Hauser döntő felvétele, Mónus Márton MTI
HAUSER, DIMASH, Gabriela Rachidi és Pablo Sainz Villegas / Mónus Márton MTI

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!