A Virtuózok jótékonysági koncertet adnak a Magyar Gyermekmentő Alapítvány javára

A Virtuózok a Magyar Televízió nagy sikerű komolyzenei versenysorozatának ifjú tehetségei jótékonysági hangversenyt adnak a MAGYAR GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY javára 2023. október 21-én szombaton 17 órakor, a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban. (1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 2-4.)


Az este a műsor 3 fiatal tehetsége kápráztatja majd el a közönséget : Mészáros Jázon (klarinét), a Virtuózok V4+ 2021 elődöntőse, valamint Kollár Villő (hárfa) és Demeter Dóra (hegedű) a műsor különdíjasai. Műsoron a klasszikus zeneirodalom gyöngyszemei.
A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, névvel és e-mail címmel a Magyar Gyermekmentő Alapítvány honlapján keresztül, ezen a linken : https://www.mgya.org/oktatas/222 Virtuózok – Jótékonysági hangverseny.

A Magyar Gyermekmentő Alapítványról röviden

A közhasznú Alapítványu a korszerű gyermek-mentőellátás hazai elterjesztésén fáradozik. Az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ) szoros együttműködésben Gyermek Mentőorvosi Kocsikat (Gyermek MOK) üzemeltetünk. Az alapítvány indította útjára az ország első Gyermek Mentőorvosi Kocsiját 2005-ben. Több korszerű mentési eszközt, műszer használatát, eljárást vezettek be Magyarországon.

Az Alapítványt gyermekintenzíves szakorvosok és szakápolók hívták életre és működtetik mindennapi gyógyító munkájuk mellett.

A Gyermek MOK-ok a gyermekintenzív osztályok meghosszabbított karjai. Személyautóval szakorvost, szakápolót és teljes méretválasztékú rohamfelszerelést juttatnak a bajbajutott gyermek feltalálási helyére. A MOK nem szállít beteget, feladata a súlyos, életveszélyes állapotú gyermek vitális paramétereinek stabilizálása. A MOK rendszerben személyautóval végzik a mentést, amely gyorsabban mozgatható, az orvosok szaktudása jobban kihasználható és költségkímélőbb megoldást jelent, mint a hagyományos rohamkocsik bevetése.

Az Alapítvány oktatási tevékenységet is végez. Nagy hangsúlyt fektet a baleset-megelőzés, elsősegélynyújtás ismereteinek minél szélesebb körben való terjesztésére. Rendszeresen tart országszerte ingyenesen elérhető képzéseket laikusoknak és szakdolgozóknak.


Adományaikkal az alapítvány munkásságát támogathatják az alábbi számlaszámon:
12010374-00113575-00100005

Köszönjük a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumának, hogy a helyszínt rendelkezésünkre bocsátja!

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!