A Virtuózok jelölést kapott a Prima Primissima díjra

Rövid díjtörténet

A Prima Primissima díjat Demján Sándor üzletember alapította 2003-ban. Dr. Csányi Sándor a kezdetektől a kuratórium elnöke. Az OTP Bank egy évtized múltán vette át a díj gondozását, finanszírozását, illetve később az alapítói jogokat, de a kezdetektől támogatja a kezdeményezést. A nagy figyelemmel kísért elismerés két évtizedes története során most huszadik alkalommal tüntetik ki a legjobbnak ítélt tudósokat, művészeket, alkotókat, sportolókat. A járvánnyal sújtott 2020. évben egyedülálló módon társadalmi szervezetek kapták az elismeréseket és a vele járó támogatást. A jelöltek közül hattagú kuratórium választja ki a legjobbakat, továbbá a közönség is szavazhat egy elismerés sorsáról. A Prima Primissima díjjal 15 millió forint, a kategóriák további jelöltjei számára 5 millió forint jár, a közönségdíj nyertese pedig szintén 15 millió forint támogatásban részesül a példamutató tevékenysége elismeréseként.

Óriási megtiszteltetés, hogy Magyar ismeretterjesztés és média kategóriában idén jelölést kapott a Virtuózok műsora is.

Virtuózok, klasszikus zenei tehetségkutató és ismeretterjesztő műsor

A 2014-ben indult műsorsorozat legfontosabb vállalása, hogy a tehetséges fiatalok számára hazai és nemzetközi képzési- és fellépési lehetőségeket teremtsen. 2020 óta a program 8 országban került képernyőre, nemzetközileg is elismert. A felfedezettek a világ legfontosabb koncerttermeibe juthatnak el a műsor közreműködésével, a New York-i Carnegie Halltól a londoni Covent Gardenig, olyan sztárok támogatásával, mint Plácido Domingo, Andrea Bocelli, Keller András, Miklósa Erika és Lang Lang.

A Virtuózok „V4 plusz” az Európai Unió és az európai szellem egyik kiemelkedő kultúrpolitikai innovációja. Ez a magyar tévéformátum az elmúlt években forradalmasította a TV-piacot és több nagy zenei karriert is elindított.

A Virtuózok fennállása óta több fiatal, a műsorban is kiemelkedően szereplő művésze nyerte el a Junior Prima díjat. Például: Balázs-Piri Soma, Magyar Valentin, Lukács Gergely, Rozsonits Ildikó és Boros Misi.

A szakmai elismeréseken kívül a közönségtől a legtöbb szavazatot kapott Prima a Demján Sándor Alapítvány által felajánlott 15 millió forint értékű jutalomban részesül.

Ha Ti is fontosnak tartjátok a Virtuózok misszióját, akkor kövessétek figyelemmel a Virtuózok oldalát, ahol hamarosan jelentkezünk a közönségszavazás részleteivel.

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!