1%, hogy kicsiből nagy művészek lehessenek

A Kis Virtuózok Alapítvány a közösségi, kulturális komolyzenei hagyományok értékeinek ápolására, művelődésre, és a nehéz sorsú, kiemelkedő zenei tehetségek segítésére szerveződő közösség. Célunk a komolyzene népszerűsítése, a zenei oktatásban résztvevő tanulók, művészeti kezdeményezések hosszú távú támogatása.

A világon egyedülálló komolyzenei tehetségkutató

A világban megszámlálhatatlan zenei verseny létezik, azonban a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató a világon egyedülálló elképzelés. Missziónk, hogy segítsük, ne pedig „létrehozzuk” a tehetségeket. Alapvető különbség a Virtuózok és a hagyományos tehetségkutató műsorok között, hogy ez a műsor nem mutat be elrontott előadásokat vagy nem vállalható minőségű játékot, nem olcsó showelemekből építkezik, minden produkció egyedi minőséget képvisel.

Értékteremtés és értékmegőrzés

Olyan gyerekeket kerestünk, akik a hétköznapokban olyanok, mint bármely kortársuk, mégis képesek valamire, amivel példát tudnak nyújtani másoknak.
Az előadóművészek, a zene közvetítőinek segítése mellett a misszió másik alapvető célja a közönség nevelése. A műsorsorozat ezt a célt minden várakozást felülmúlóan teljesítette. Olyan társadalmi rétegeket sikerült közel hozni a klasszikus zenéhez, egy innovatív eszközrendszer (online média, közösségi média, stb.) segítségével akik eddig egy szűk elit szórakozásának tartották azt.

Nem engedjük el a kezüket

Ebben a műsorban minden pillanat mögött kemény, kitartó gyakorlás, tanulás van. Őket nem a műsor „hozza létre”, csak abban igyekszik segíteni nekik, hogy maximális figyelmet tudjanak fordítani arra az elképesztő munkára, amelyet még be kell fektetniük, hogy valódi művészekké váljanak. A Kis Virtuózok Alapítvány ebben segíti a felfedezett tehetségeket, segítünk, hogy céljaikat elérhessék.

Az Alapítvány vállalásai

A magyar kultúra képviselői mindenhol jelen vannak a világban. Az Alapítvány és támogatói nemzetközi kapcsolatrendszerükön keresztül fellépési lehetőségeket teremtenek, szakmai programokra, mesterkurzusokra küldik a gyerekeket, hiszen ők a következő generáció, akik majd Kocsis Zoltán, Miklósa Erika, Bogányi Gergely, Baráti Kristóf, Molnár Levente mögé állnak a sorban és méltók lehetnek arra, hogy képviseljék a világban Magyarország örök értékeit, zenei nagyhatalmát! Alapítványunk célja, hogy ösztöndíjrendszer segítségével, tehetséggondozással, hangszerek vásárlásával, hazai és nemzetközi koncertek szervezésével, mentor programmal, kiváló tanárok oktatók bevonásával támogassa a tehetséges gyermekeket, rendszeres anyagi és szakmai támogatást, egyszóval erős, megtartó hátteret biztosítson számukra.

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!