Íme a Virtuózok harmadik szériájának zsűrije!

BATTA ANDRÁS

Erkel Ferenc-díjas zenetudós

Ő az a zsűritag, aki mindent tud a zene történetéről, a hangokról, a stílusokról, a művészekről és azokról a lépcsőkről, amelyek a világ legismertebb színpadjaira vezethetnek. Erkel-díjas zenetörténész, egyetemi tanár.

MIKLÓSA ERIKA

Kossuth- és Liszt Ferenc díjas operaénekesnő

Sportolónak készült, de végül a világ leghíresebb operaházainak állandó fellépője lett. Ő az, aki a fegyelmezett zenészek világában és a Virtuózokban is évről-évre a szívében hozza meg a legfontosabb döntéseket. Kossuth és Liszt-díjas operaénekesnő.

KESSELYÁK GERGELY

Liszt Ferenc-díjas karmester

Ha kell kritizál, ha kell inspirál. Operafesztiválok lelke, aki a kortárs és klasszikus zenében egyaránt megtalálja a szépséget. Fontos számára a kapcsolat a legfiatalabb generáció és a komolyzene között. Az Operaház első karmestere, Liszt-díjas érdemes művész.

VÁRDAI ISTVÁN

Liszt Ferenc-díjas csellóművész

Az egyetlen magyar művész, aki egy Stradivari cselló szolgálója és őrzője. Mindennél előrébb helyezi a zenei mondanivaló és a zeneszerző gondolatainak megértését és közvetítését. A világ legígéretesebb fiatal zenészének járó díj tulajdonosa, számtalan nemzetközi verseny nyertese, Liszt-díjas csellóművész.

BALÁZS JÁNOS

Liszt Ferenc-díjas zongoraművész

Hitvallása, hogy a zene csakis a lélek legmélyebb, legőszintébb érzelmeiből születhet meg. A maradandó értéket, a zene iránti igényességet és alázatot mindennél fontosabbnak tartja és ezt várja a versenyzőktől is. Liszt Ferenc és Prima-díjas zongoraművész.

Zsűritagok 2014 és 2016-ban

Miklósa Erika Operaénekesnő

Kesselyák Gergely Karmester

Batta András Zenetörténész

Némethy Attila Zongoraművész

Szenthelyi Miklós Hegedűművész