Virtuózok Jubileumi Ünnepi Hangverseny

A Virtuózok a világ első klasszikus zenei tehetségkutató műsora, fennállásának öt éve alatt Magyarországon mozgalommá nőtt. A Virtuózok ünnepi, évfordulós koncertje a brand felfedezettjeit, művészi eredményeit kívánja bemutatni. A klasszikus zene folyamatos emlékezés és folyamatos újjászületés: ezt a csodát közvetíti az ünnepi hangverseny.

2019. december 30. 15:00 és 19:30

Müpa – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Jegyek kaphatók itt.

 

Koncertszervezés, információk: info@virtuozok.hu

„Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.”

Kodály Zoltán

 

Értékteremtés és értékmegőrzés

A Virtuózok mozgalomban olyan gyerekeket  keresünk, akik ugyanúgy fociznak, kapnak egyest vagy jelest matekból, ugyanúgy jönnek-mennek a világban, mint bármely kortársuk, mégis képesek valamire, amivel példát tudnak adni másoknak. Ezt szeretnénk elsősorban megmutatni, olyan mai, korszerű és innovatív eszközrendszer segítségével, amelyre azok is odafigyelnek, akik eddig nem hallgattak klasszikus zenét.

Az előadóművészek, a zene közvetítőinek segítése mellett a misszió másik alapvető célja a közönség nevelése. A klasszikus zene Magyarországon, de a világban is rétegműfajjá vált, és nekünk, akik ezzel a fantasztikus műfajjal foglalkozunk, kötelességünk, hogy keressük azokat az eszközöket, lehetőségeket, melyekkel minél szélesebb rétegek számára tesszük szerethetővé, mutatjuk meg értékeit, szerepét az emberi életben. A műsorsorozat ezt a célt minden várakozást felülmúlóan teljesítette be.

Amennyiben a Virtuózok tehetségeit szeretné meghívni, akár önálló koncertre,
akár egy rendezvény keretében megvalósuló programmal, örömmel állunk rendelkezésére.

Szólisták: A Virtuózok eddigi négy szériájának továbbjutói közül kerülnek ki, akik nagy repertoárral rendelkeznek számos klasszikus hangszeren.

Kíséret: Zongorakíséret: professzionális zongorakísérő. Amennyiben a zongorakíséretet választják, a helyszínen egy professzionális koncert zongorára lesz szükség.

Kamarazenekar: a Virtuózok korcsoportgyőzteseiből és döntőseiből összeállt formáció, akik rendszeresen lépnek fel a Virtuózokkal.

Szimfonikus zenekar: Egy igazán nagyszabású produkció nem nélkülözheti a nagyzenekari kíséretet, melynek hangzása páratlan a maga nemében. A vonósokat, a fa- és rézfúvósokat, ütősöket tartalmazó zenekar hangszereseinek száma elérheti akár a 60-at is. (pl.: Nemzeti Filharmonikusok, Magyar Rádió Zenekar, MÁV Szimfonikusok)

Tematikus koncertek:

A Virtuózok koncertjeink célja, hogy többféle hangszer és többféle stílus bevonásával mutassuk be a komolyzene sokszínűségét, és azt, hogy ez a műfaj is elérhet széles rétegeket. Továbbá missziónk, hogy tehetségeink minél többféle zenei stílusban mutatkozhassanak be, és minél több oldalukat ismerje meg a közönség. Amellett, hogy szívesen alkotunk és készítünk egyedi programokat, tematikus koncerteket állítottunk össze, hogy megkönnyítsük partnereinknek a választást.

 Látványtechnikai elemek:

Háttér animációk és image filmek használatára is van lehetőség. Virtuózok díszlet elemeinek használata: grátisz (szállítás és összeszerelés a megrendelő feladata).
A későbbiekben elküldött, részletes árajánlat tartalmazni fogja a műsorral kapcsolatos összes kölcsönösen megtárgyalt kérdést, a próbák és az előadás díját.

A tárgyalások megkönnyítése érdekében arra kérnénk a kedves megrendelőt, hogy az első megkereséskor a következő információkkal segítse a közös munkát: pontos időpont és helyszín, a rendezvény típusa, önálló koncert vagy közreműködés, műsor időtartama, szólisták száma, kíséret jellege, ha esetleg konkrét kérése van a szólista személyét illetően és a kapcsolattartó személy elérhetőségei.

Mindig örömmel állunk rendelkezésükre, igény szerint egy egyedi koncepció alapján elkészített tematikus műsor elkészítésében is szívesen nyújtunk segítséget.

info@virtuozok.hu

Külföldi sztárvendégek:

2CELLOS

A horvát Stjepan Hauser és a maribori Luka Sulic által alapított együttes 2011-ben rock- és popszámok átdolgozásával szerzett nemzetközi hírnevet, de tagjai otthon vannak a komolyzenében is, hiszen gordonkatanulmányaikat Zágráb, Bécs, Manchester és London rangos zeneakadémiáin végezték. A 2Cellos tagjai a Virtuózok kedvéért érkeztek Magyarországra, ahol a műsor középdöntőjében, az M1-en november 21-én sugárzott adásban léptek fel hatalmas sikerrel. Miután a műsor producere kitűnő kapcsolatot ápol Velük, ezért szívesen közreműködnek a kis Virtuózok mellett más alakalommal is.

Alexander Rybak

Tavaly a Virtuózok produkció meghívására lépett fel először Magyarországon Alexander Rybak hegedűművész, aki a tehetségkutató döntőseivel adott fergeteges koncertet a Margitszigeten. A 2009-es moszkvai Eurovíziós Dalfesztivál győztese saját maga szerezte a versenydalt. A döntőben 747.888 szavazattal diadalmaskodott, jóval maga mögött hagyva Tone Damli Aaberget, aki csak 121.856 szavazatot kapott Butterflies című dalával. Miután a műsor producere kitűnő kapcsolatot ápol a művésszel, ezért szívesen közreműködik a Virtuózok további koncertjein is.