Harmadik alkalommal látható a Virtuózok klasszikus zenei tehetségeket bemutató vetélkedője a közmédia képernyőjén.
A versenyzők ezúttal is három korcsoportban – kicsik, tinik és nagyok – bizonyíthatják tudásukat, tehetségüket a szakmai zsűri előtt.

A Virtuózok új évada április 7-én kezdődött egy felvezető műsorral. Április 14-től péntekenként a különböző korcsoportok válogatóműsorait rendezik meg, amelyekből kilenc-kilenc versenyző jut a középdöntőbe. A tinik, a kicsik, és a nagyok középdöntőiből három-három versenyző jut a május 26-i döntőbe, ahol kihirdetik a korcsoportok győzteseit. A június 2-i fináléban pedig megszületik az abszolút nyertes, aki 2017 Virtuóza lesz.

A tévéműsorban odaítélt korcsoportdíjak, a fődíj és a pénzjutalom mellett a versenyzők számos különdíjat, koncert lehetőséget, szakmai megmérettetést, mesterkurzust, ösztöndíj-programot nyerhetnek el.

A Virtuózok, Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora 2014-ben debütált. A műsorban a hagyományos tehetségkutatókkal szemben kizárólag a klasszikus zenei képzettség és tehetség számít. A zenei tálentumok bemutatása mellett a Virtuózok törekvése, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét a nézőkkel.